2013. november 17., vasárnap

Somlói, ahogy mi szeretjük

Az én drága nagylányom mindig somlóit kér a cukrászdában, de nem nagyon szokott lenni. Ezért elhatároztam, hogy ha legközelebb meglátogat, meglepem vele.


Hozzávalók, egy A4-es tepsihez:

6 tojásból piskóta
2 csomag vaníliás pudingpor elkészítve
házi sárgabarack lekvár
diós cukor
kakaópor
tejszínhab

A sárga piskóta tésztát három felé vesszük:
egyiket sárgán hagyjuk, egy részét dióscukorral , másik részét kakaóporral ízesítjük, és márványosan belekanalazzuk a tepsibe.

ha kihűlt, lapokba vágjuk, mint egy tortatésztát
a lapokat megkenjük a lekvárral, utána a pudinggal, és megszórjuk dióscukorral
a legfelső emeletre dióscukor helyett kakaóport szórunk

pár óra állás után kiskanállal kiszaggatjuk, ráöntjük a maradék pudingot, és tejszínhabbal díszítjük