Joghurtos pizzatésztából készül, és ezért nagyon lágy, omlós lesz.
Hozzávalók:
- 50 dkg finomliszt
- 1 tojás
- 140 g joghurt (1 pohár)
- 3 ek. olaj
- 1,5 tk. só
- 1 ek. cukor
- kb. 1,8 dl víz
- 2 dkg élesztő
- sajt
- magvak (lenmag, napraforgómag)
Jól összekeverem a dolgokat a habverőm kelesztős karjaival, majd pihentetem kb 1,5 órát. Utána kupacokra osztom (hajni szerint 4-re, mert két napraforgó lesz belőle, de ez azért múlik az élesztőn is rendesen, volt már, hogy csak egy lett, de volt, hogy a kettőn kívül még egy hosszútepsis tekert valami is kijött a maradékból). Minden darabot kör alakban kinyújtok, az alsókra kenem a tölteléket, majd ráteszem a felsőt, és összenyomkodom a szélüket. A töltelék nálunk többnyire bolognai-alapféle, paradicsomsűrtmény, darálthús, valamilyen fűszerek, de valójában bármi mehet bele. Ne túl vastagon, mert akkor rendesen kifolyik...
Most jön a lényeg: sugárirányban bevagdosom az egészet, csak középen hagyok egy kis kört, ami összetartja. A kapott karokat aztán kétszer-háromszor megcsavarom.
És kész.