2012. június 8., péntek

Zebratorta


Hozzávalók:
  • 50 dkg zsíros túró
  • 300 ml-es zsíros tejföl
  • 10 dkg cukor
  • 1 tojás
  • 1 zacskó vaniliás pudingpor
  • 1,5 kanál citromlé
  • 0,5 dl étolaj 
  • 2 ek. kakaópor a fele krémbe
A túrót a tejföllel botmixerrel összetörtük, a fehérjét felvertük, mindent szép simára kevertünk (még a pudingport is, főzés nélkül! - bár ez nem rémlik, de adri receptje szerint így történt). Sűrűn kóstoltunk. A kész túrókrémet két edénybe osztottuk, az egyiket megkakaóztuk. Ez gyönyörűen sikerült is, leszámítva, hogy jobban jártunk volna cicakakaó helyett valami édesítettel.
Aztán fogtuk a tortaformát, amit már kibéleltem omlós tésztával (újabb emlékeztető, tessék elősütni, mert a túró olyan nedves, hogy csak na, és ettől persze nehezebben sül a végén). 


Ennek a cuccnak a közepére meregettük felváltva a krémeket. Az új adag mindig szétnyomja a az előzőt, semmi dolgunk nincs, csak szép lassan pakolni. Ha mindent beleraktunk, hústűvel széthúzkodhatjuk a rétegeket.
175°C-on kb 50 perc.