2017. február 20., hétfő

Grissini

Sörkorcsolya mindenkorra.


Hozzávalók:
  • 30 dkg liszt
  • 1,5 tk só
  • 180 ml víz
  • 3 ek olívaolaj
  • 15 g friss élesztő
  • durva szemű só, mák, szezámmag, rozmaring, kakukkfű...
Bedagasztjuk a tésztát, majd kb. 45 percig kelesztjük. Ezután a tésztát deszkára borítjuk, ujjnyi vastag téglalappá igazítjuk és csíkokra vágjuk. Ezeket kissé megsodorjuk, majd a fűszerbe, sóba forgatjuk, görgetjük. Kb. 15 perc pihentetés után 200 °C-on 8-10 perc alatt aranysárgára sütjük.
A tészta maga is ízesíthető.

Tapasztalat: ne legyen gőz a sütőben, vagyis nem mindegy, hogy mi után sütjük.


Recept Limarától.