Linzer tészta:
- 150 g liszt
- 100 g vaj
- 50 g porcukor
- csipet só
- baracklekvár
Túró töltelék:
- 400 g túró
- 30 g búzadara
- 40 g cukor
- 20 g citromhéj
- 1 db sárgája
- 10 g vaníliás cukor
- 30 g mazsola
- 4 dkg fehérje
- 4 dkg cukor
Windhab:
- 90 g cukor
- 25 g víz
- 45 g fehérje
A tésztát egy tálban összegyúrjuk, majd pulton folytatjuk, míg egyenletes lesz. Lefóliázva hűtőben pihentetjük kb. 10 percig. Ezután 1 centisre nyújtjuk, kiszúrjuk (a tortakarikával), és 200 °C-on 10-15 perc alatt elősütjük. Forró baracklekvárral lekenjük, ez megakadályozza, hogy átázzon a tészta.
A tésztára lapátoljuk a tölteléket, elsimítjuk és 200 °C-on kb. 30 perc alatt megsütjük.
Ezután a vízből és a cukorból sűrű szirupot főzünk. Ehhez 118-120 °C-osnak kell lennie. Ne kevergessük, az lassítja. Hozzáöntjük a szirupot a felvert fehérjéhez, és együtt tovább verjük még pár percig. A habot a kisült túró tetejére adagoljuk, csúcsokat formázunk. Magas hőfokon sütjük, amíg meg nem pirul a hab. Vagy hőlégfúvót használunk.