2017. február 20., hétfő

Pizza II.


Hozzávalók:
  • 40 dkg finomliszt
  • 10 dkg kenyérliszt vagy rétesliszt
  • 2 tk só
  • 3 dl víz
  • 3 ek olívaolaj
  • 15 g friss élesztő
A bedagasztott tésztát 15 percig tálban pihentetjük. A megkelt tésztát deszkára fordítjuk, 4 felé vágjuk. Kis cipókat formázunk, melyeket egymástól távol helyezünk el. Műanyag fóliával letakarva 3-4 órát kelesztjük szobahőmérsékleten (textil alatt nagyon kiszárad).
Mikor megkeltek, kézzel vagy sodrófával 2-3 miliméteresre nyújtjuk őket.
Rájuk helyezzük a feltéteket, majd 250 °C-on megsütjük őket, sütőkövön vagy forró tepsin.
Elősütve is jól működik: a tésztát éppen pirulásig sütöm, és azonnal felhasználom, vagy a fagyasztóba teszem (és később 200°C-on megsütöm).
Zöldfűszerrel, asztalt paradicsom olajával ízesíthető a tészta.

Recept Limarától.