2020. május 3., vasárnap

Hamburgerzsemle



Hozzávalók (9 db):
  • 2 dl langyos tej
  • 2 ek. cukor
  • 1 tk. só
  • 40 g olaj
  • 1 tojás
  • 100 g joghurt
  • 60 dkg liszt
  • 2 dkg élesztő
  • + 1 tojás a kenéshez
Mindent kidolgoztatok a kenyérsütő gépemmel (az élesztőt esetleg felfuttatom előre a tejben a cukorral). A gépben, melegben hagyom duplájára kelni. Lisztezett deszkára borítom, 9 felé vágom, a darabokból zsemlét formázok. Megint duplájára kelesztem. Felvert tojással megkenem, szezámmaggal és/vagy mákkal megszórom. 180°-os sütőben, sütőpapíros tepsin barnulásig sütöm.
Ennyi cukortól olyan édes, mint egy kalács.