Hozzávalók:
- 50 dkg tehéntúró
- 20 dkg liszt
- 4 tojás
- 4 dkg vaj
- 1 kk olaj
- zsemlemorzsa
- 3 dl tejföl
- citromhéj
- 5 dkg mazsola
- olaj
"Az átttört túróval, egy tojással és a liszttel, kevés sóval, egy kanál tejföllel gyúrt tésztát készítünk. Gyufaszál vastagságúra kinyújtjuk és egy cm széles csíkokra vágjuk. Forró sós vízben kifőzzük, és utána jól lecsurgatjuk. A vajat a 3 tojássárgájával, 2 kanál cukorral és tejföllel jól elkeverjük, beleadjuk fél citrom reszelt héját, a megtisztított és megmosott mazsolát és a tojások felvert habját. A kifőzött tésztát ezzel a keverékkel óvatosan összevegyítjük, zsiradékkal kikent és morzsával meghintett formába öntjük és forró sütőben pirosra sütjük."
Horváth Ilona