2020. április 5., vasárnap

Stíriai metélt


Hozzávalók:

  • 50 dkg tehéntúró
  • 20 dkg liszt
  • 4 tojás
  • 4 dkg vaj
  • 1 kk olaj
  • zsemlemorzsa
  • 3 dl tejföl
  • citromhéj
  • 5 dkg mazsola
  • olaj

"Az átttört túróval, egy tojással és a liszttel, kevés sóval, egy kanál tejföllel gyúrt tésztát készítünk. Gyufaszál vastagságúra kinyújtjuk és egy cm széles csíkokra vágjuk. Forró sós vízben kifőzzük, és utána jól lecsurgatjuk. A vajat a 3 tojássárgájával, 2 kanál cukorral és tejföllel jól elkeverjük, beleadjuk fél citrom reszelt héját, a megtisztított és megmosott mazsolát és a tojások felvert habját. A kifőzött tésztát ezzel a keverékkel óvatosan összevegyítjük, zsiradékkal kikent és morzsával meghintett formába öntjük és forró sütőben pirosra sütjük."
Horváth Ilona