Hozzávalók (10 db tenyérnyihez):
- 50 dk finomliszt
- 2 tk só
- 3 ek olivaolaj
- 15 dkg joghurt
- 2 dl víz
- 10 friss élesztő
- vaj
A töltelékhez:
- 30 dkg darált hús
- 1 kis fej hagyma
- 1 közepes paradicsom
- petrezselyemzöld
- 1 tojás
- sót
- bors
- római kömény
- koriander
A vaj kivételével mindent összegyúrunk, dagasztunk, majd a tésztát kiolajozott tálban kelesztjük kb. egy órát.
Ezalatt elkészítjük a tölteléket: mindent összefőzünk és leturmixolunk (így könnyebb kenni, osztani).
8-10 felé vágjuk, gömbölyítjük, letakarva 10 percet pihentetjük.
Kézzel vagy sodrófával vékonyra nyújtjuk, négyszögletűre. Közepére helyezünk egy adag tölteléket, elkenjük, majd a négy csücsköt középre hajtjuk.
Egy serpenyőt közepesen felforrósítunk (érdemes kettővel dolgozni, különben örökké tart), és (hajtogatással lefelé) ráborítunk egy gözlemét. Mikor már szép foltos barna, megfordítjuk, a megsült felét kicsit megvajazzuk.
Recept Limarától.