2020. április 25., szombat

Sztrapacska

Felvidéki étel
Hozzávalók (5 adaghoz):

  • 1/2 kg burgonya
  • 1 tojás
  • 2 ek olaj vagy 3 dkg zsír
  • 20-25 dkg liszt
  • 8 dkg juhtúró
  • 5 dkg füstölt szalonna
A burgonyát meghámozom és lereszelem. Hozzákeverem a fele langyos zsírt, a tojást és annyi lisztet, amennyit felvesz (galuskatészta állagot szeretnék elérni). Ha most pihentetem egy kicsit, később, felvesz még. Bő sós vízbe szaggatom deszkáról (kicsiket!!), kb. 10 percig főzöm, de érdemes egyet-egyet félbevágni és ellenőrizni. Tepsiben a maradék zsírba forgatom, összekeverem a juhtúróval és forró sütőben kezdődő pirulásig sütöm. Apróra vágott, megpirított szalonnával tálalom.
Horváth Ilona